Plasele fixe sau batante (balamale) sunt confectionate din profile de aluminiu extrudat, vopsit electrostatic (17mm x 25mm) imbinate intr-un unghi de 90°. Plasa este din fibra de carbon de culoare gri avand o tesatura fina, astfel incat sa nu afecteze vizibilitatea exterioara. Plasele fixe sau batante pot avea dimensiuni maxime recomandate de 1200 mm latime si 2400 mm latime.
Intretinerea este deosebit de usoara, plasa curatandu-se lunar de praf cu ajutorul unei perii. In anotimpul rece, plasele fixe sau batante se vor depozita intr-un loc ferit de umezeala si inghet.   Culorile standard sunt alb si maro.
Plasele batante se recomanda ferestrelor mobile precum si usilor de balcon sau terasa.Plasa este executata din fibra de sticla gri, montata pe o rama din aluminiu vopsita alb (RAL 9010) sau maro (RAL 8014).
Montajul ramei plasei pe tamplarie se efectueaza la exterior, prin intermediul unor balamale.Deschiderea plasei se face catre exterior, pentru actionare si fixare existand manere si opritori.
Plasele de insecte se instaleaza la exteriorul ferestrei.Tineti cont de acest detaliu daca fereastra este prevazuta si cu sisteme de protectie solara ( rulouri exterioare) pentru a nu impiedica buna functionare a acestora.
TOP